Auf unserer Saftpresse eigene Beeren und Äpfel kaltpressen lassen!


Wir pressen Saft gegen Bestellungen. Mindestmenge 50 kg Beeren oder Äpfel.

Die Preise hängen von der Menge ab. Die Preise für Äpfel und Beeren sind unterschiedlich, weil Beeren im Prozess langsamer zu verarbeiten sind. Die Preise werden nach der Menge (kg) der zu pressenden Beeren/Äpfel kalkuliert (inkl. MwSt. 24%). Für eigene Flaschen gilt ein Preiszuschlag, weil diese langsamer zu verarbeiten sind als Kartons mit Zapfhahn oder Kanister, die wir sonst verwenden. Ruf an und frage an!

Wir sammeln die Beeren Bestellungen von mehreren Kunden für einen bestimmten Tag. Am Tag der Apfelpressung pressen wir keine Beeren.

Einfach den Rohstoff bringen und den fertigen Saft abholen – wir pressen frischen Saft aus den Erzeugnissen deines Gartens!

Omenamehun valmistuksessa voit kerätä eri lajikkeita sekaisin. Pikkaisen raaoista omenista irtoaa mehua kaikista parhaiten. Pienet pintaviat eivät haittaa. Jos omena on ylikypsä ja jauhoinen mehusaanto on pienempi.

Huuhdo omenat kotona, poista pilaantuneet ennen mehustukseen tuontia ja kerää omenat mieluiten pahvilaatikoihin tai koreihin. Jätesäkissä säilyttäminen ei ole hyväksi omenille. Omenamehuun voi laittaa joukkoon makua antamaan esim. marja-aroniaa, puolukkaa, porkkanaa tai tyrniä, näistä on sovittava erikseen varauksen yhteydessä.

Jos pakastat mehusi tai kuumennat sen kotona, voit ottaa pelkän puristuksen omenoille. Pastörointia suositellaan, koska se tapahtuu välittömästi puristuksen jälkeen ja säilyttää mehun reilun vuoden verran valmistuksesta.

Tuore omenamehu säilyy 4-5 päivää jääkaapissa. Pitempiaikaiseen säilytykseen suositellaan pastörointia tai pakastusta. Pastöroinnissa mehu kuumennetaan yli +80 C. Pullot säilyvät huoneenlämmössä noin vuoden, mutta suositeltavaa on viileä ja pimeä säilytyspaikka.

Parhaiten pastöroitu mehu säilyy hanapakkauksissa. Myös huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa hanapakkauksen säilyvyys  on n. 4-6 viikkoa.

Voit tehdä pakasteen puhdistuksen ja teettää ylivuotiset erilaiset marjasi pakasteista mehuksi. Pakastetusta marjasta mehu irtoaa aina paremmin kuin tuoreesta.

Teemme marjoille entsyymikäsittelyn, jolloin mehu irtoaa niistä tarkkaan. Marjoissa ei haittaa jos on vähän roskia mukana, ne jäävät puristusliinoihin. Sokerin ja mahdollisen säilöntäaineen lisäämisen sovimme jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan.


Jetzt den Tiefkühler frei räumen und aus alten Beeren Saft pressen lassen. Im Herbst den Termin rechtzeitig buchen!

Terminbuchung für die Saftpresse: +358 45-80 54 220​


Die Adresse der Saftpresse: Keskustie 22, 51200 Kangasniemi – Bezahlung bei Abholung bei Hiliman Puoti Laden.

Schmackhafter Saftgenuss!