Tuo mehuasemallemme omat marjasi ja omenasi mehustukseen!


Teemme mehustusta ajanvarauksella. Minimimäärä on 50 kg marjaa tai omenaa.

Mehustushintamme riippuu määrästä. Omenilla ja marjoilla on eri hinta, koska marjojen käsittely on hitaampaa kuin omenien. Hinnat lasketaan tuotujen kilojen mukaan (sis. alv 24 %). Omiin pulloihin pullotuksesta perimme pullotuslisän, koska se on hitaampaa kuin hanapakkauksiin tai kanisteriin pakkaaminen. Soita ja kysy tarjous!

Keräämme useamman asiakkaan marjojen mehustukset samalle päivälle. Emme mehusta omenan mehustuspäivänä marjoja.

Sinun tarvitsee vain tuoda raaka-aine ja hakea pois valmis tuote – teemme puutarhasi antimista raikasta mehua!

Katso Mehustushinnasto, ohjeet ja ehdot sivulta Asiakasohjeet ja ehdot

Omenamehun valmistuksessa voit kerätä eri lajikkeita sekaisin. Pikkaisen raaoista omenista irtoaa mehua kaikista parhaiten. Pienet pintaviat eivät haittaa. Jos omena on ylikypsä ja jauhoinen mehusaanto on pienempi.

Huuhdo omenat kotona, poista pilaantuneet ennen mehustukseen tuontia ja kerää omenat mieluiten pahvilaatikoihin tai koreihin. Jätesäkissä säilyttäminen ei ole hyväksi omenille. Omenamehuun voi laittaa joukkoon makua antamaan esim. marja-aroniaa, puolukkaa, porkkanaa tai tyrniä, näistä on sovittava erikseen varauksen yhteydessä.

Jos pakastat mehusi tai kuumennat sen kotona, voit ottaa pelkän puristuksen omenoille. Pastörointia suositellaan, koska se tapahtuu välittömästi puristuksen jälkeen ja säilyttää mehun reilun vuoden verran valmistuksesta.

Tuore omenamehu säilyy 4-5 päivää jääkaapissa. Pitempiaikaiseen säilytykseen suositellaan pastörointia tai pakastusta. Pastöroinnissa mehu kuumennetaan yli +80 C. Pullot säilyvät huoneenlämmössä noin vuoden, mutta suositeltavaa on viileä ja pimeä säilytyspaikka.

Parhaiten pastöroitu mehu säilyy hanapakkauksissa. Myös huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa hanapakkauksen säilyvyys  on n. 4-6 viikkoa.

Voit tehdä pakasteen puhdistuksen ja teettää ylivuotiset erilaiset marjasi pakasteista mehuksi. Pakastetusta marjasta mehu irtoaa aina paremmin kuin tuoreesta.

Teemme marjoille entsyymikäsittelyn, jolloin mehu irtoaa niistä tarkkaan. Marjoissa ei haittaa jos on vähän roskia mukana, ne jäävät puristusliinoihin. Sokerin ja mahdollisen säilöntäaineen lisäämisen sovimme jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan.


Tee pakkasen siivous ja teetä ylivuotisista marjoistasi mehua tai varaa aikasi syksyllä ajoissa!

MEHUASEMAN AJANVARAUS: 045-8054220


Mehuaseman osoite on Sepäntie 1, 51200 Kangasniemi (Lapaskankaan teollisuusalue)

Maistuvaisia mehuhetkiä!